A technológiatranszfer - az innováció „üzemanyaga"

Páneurópai konferencia kezdődött Budapesten a szellemi tulajdon üzleti hasznosításáról

Az egész Európát átfogó, technológiatranszferrel és licenciaszerződésekkel foglalkozó szervezet, a Licencing Executives Society (LES) és hazai társszervezete rendez kétnapos konferenciát június 7-én és 8-án Budapesten, „A technológiatranszfer mint az innováció üzemanyaga” címmel, európai, amerikai, japán előadók részvételével. Közöttük olyan neves feltalálók tartanak előadást, mint Rubik Ernő, a bűvös kocka, Losonczi Áron, a fényáteresztő beton megalkotója. Szintén előadást tart Benoit Battistelli, az Európai Szabadalmi Hivatal megválasztott, következő elnöke, Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke, valamint Lantos Mihály, a LES magyarországi szervezetének vezetője. 

A konferencia célja a szellemi tulajdon (szabadalom, védjegyoltalom, formatervezésiminta-oltalom stb.) üzleti hasznosításának segítése az innovatív, versenyképes, a tudástársadalomra épülő nemzetgazdaság kialakításában, a licenciakereskedelem és technológiatranszfert fejlesztésében, hozzájárulva egyben az iparjogvédelmi kultúra erősítéséhez. A LES az egyetlen olyan nemzetközi szervezet, amely fő feladatának tekinti a szellemi tulajdon üzleti hasznosításának segítését. A szellemi tulajdont megtestesítő értékek a leggyorsabban és leghatékonyabban a technológiatranszfer által nyújtott lehetőségek kihasználásával fordíthatók termőre.

Idén első alkalommal ad Budapest otthont az Európa-szerte már rangosnak számító páneurópai rendezvénynek, amely kiváló alkalom a szellemi tulajdon és az innovatív megoldások iránt érdeklődők számára, hogy a szellemi tulajdon megszerzésében és hasznosításában rejlő piaci lehetőségeket megismerhessék.

2010/06/07